Perubatan JAWI (Chlorophyll)

Produk Baru : Chlorophyll Drop HPA.
“Buang asid buang penyakit”
Produk HPA kali ini (klorofil)merupakan hasil kajian Dr Zakaria Abdullah,seorang saintis Muslim yang juga berjaya membuat produk yang dihasilkan daripada stem sel epal .(rujuk perbincangan tentang Uttwiler spatlauber spesis dari Switzerland).
Klorofil ini bukan seperti liquid klorofil (konsentrasi)yang di jual dipasaran tetapi ia adalah klorofil yang boleh meng”alkali”kan asid dalam tubuh. Asidosis adalah merupakan masalah utama dalam kehidupan hari ini apabila pemakanan tidak dijaga. Sepatutnya kita banyak mengambil makanan beralkali lebih daripada makanan berasid. Malangnya keadaan ini terbalik menyebabkan timbulnya pelbagai jenis penyakit.
“Buang asid buang Penyakit” merupakan kaedah pengurusan tubuh yang paling berkesan dimana ia memberikan kesan yang sangat positif terhadap kesihatan. Pengambilan herba-herba ubatan juga akan menjadi lebih berkesan setelah pengambilan klorofil. Satu contuh yang sangat ketara ialah penyakit keputihan pada wanita akan pulih dalam tempoh tidak sampai 3 hari. InsyaAllah.
Masukan 3 titis sahaja klorofil HPA kedalam segelas air dimana pH air akan berubah menjadi bacaan 10 ++.Ini tidak berlaku dalam penggunaan produk yang lain termasuk konsentrasi klorofil. Inilah yang membezakan antara dua klorofil ini.
 Air dari filter Dew HPA ialah pH 9.++.Sangat baik sebagai minuman disamping Klorofil Drop HPA. Selamat Mencuba..

Demam

Kebiasaanya terapi herba untuk kes demam adalah seperti dibawah. Saya kerap juga ditanya tentang H1N1 ,apakah ubat yang herba yang perlu dicadangkan. Penyakit ini merupakan jangkitan akut yang perlu segera dirawat di hospital jika tidak ,boleh menyebabkan kematian. Persediaan herba dibawah merupakan keedah tradisi pengubatan jawi untuk jangkitan Virus namun bagitu kepada penyakit H1N1 perlukan nasihat dari doktor.

1. IMT – 3 kapsul selang 2 jam ( 3 x 6)
2. Teh roselle – (minum terus menerus) – hingga habis sekotak.
3. spirulina – 2 kapsul selang 2 jam sehingga habis 1 botol.
4. eq minda – minum hingga sembuh.
5. sewaktu kepanasan mendadak tinggi,jaram dengan daun bunga cina.
 
HPA – Harapan Paling Akhir.

Sumber :  JawiHerbShop

H1N1

Semoga Allah menghilangkan ujian ini daripada kita semua. Kepada seluruh warga HPA kita mengamalkan kaedah “pencegahan itu lebih baik daripada pengubatan” . Herba kita yang mempunyai kekuatan bagi tujuan anti virus ialah seperti:-
1. IMT – 3 x 3
2. Roselle – 5 x 3 dan teh roselle – 2 x3
3. Madu corcinium – 2 x 3
4. kopi Radix
5. Malac – 2 x 3
6. Teh herba

Amalkan terus herba-herba HPA sebagai amalan harian. InsyaAllah .

Walau apapun mudah-mudahan Allah memunculkan pengubatan kita dalam situasi ini .Amin.

Sumber:  JawiHerbShop

HEALING COMMANDMENTS

Konsep Perubatan Jawi mempunyai beberapa rukun penyembuhan. Seorang pesakit perlu dibimbing untuk memenuhi semua rukun-rukun penyembuhan tersebut supaya mendapat hasil optimal dan khasiat herba yang diambil. Rukun Penyembuhan tersebut adalah:-

Keyakinan.
Amalan yang berterusan.
Munculnya krisis penyembuhan (Healing Crisis).
Dosis yang mencukupi.
CONFIDENCE / BELIEVE

Pertama kali, harus ditanamkan kepada pesakit mahupun perawat bahawa setiap penyakit itu pasti ada ubatnya dan ubatan herba yang diberikan kepadanya merupakan ubatan yang berkualiti. Keyakinan ini adalah sangat penting kerana ia merupakan pintu pemnyembuhan yang perlu dibuka terlebih dahulu. Keyakinan akan membangkitkan tenaga dalaman yang amat penting untuk membantu mengembalikan sistem imuniti. Pengambilan herba dalam keadaan yang tidak yakin akan membuahkan usaha yang sia-sia.

CONTINIOUS PRACTICE / CONSUMPTION

Ertinya kita harus istiqomah dan sabar menantikan tubuh yang sedang menjalani proses penyembuhan melakukan perbaikan ke seluruh tubuh secara menyeluruh (total healing). Apabila kita menyedari bahawa sumber penyakit datang dari makanan harian yang mengandungi toksid (zat beracun), maka sudah semestinya pengambilan herba menjadi perkara rutin dalam kehidupan seharian. Penyakit timbul setelah sekian lama gangguan organ terjadi. Begitu juga ubat memerlukan tempoh atau waktu untuk menjalani proses pemulihan sel-sel yang telah rosak.

KRISIS PENYEMBUHAN

Krisis penyembuhan (healing crisis) adalah tanda-tanda yang menunjukkan herba sedang bekerja yang dikenali sebagai Direction of Cure (DOC). Beberapa DOC yang muncul akibat penggunaan herba antara lain:-

a)
Bertambah keluar penyakit.
Seringkali kita menjumpai seseorang yang menggunakan herba mengalami healing crisis, dimana nampak semakin bertambah penyakit yang keluar, seperti perempuan yang mengalami keputihan, jerawat dan lain-lain.
b)
Berpindah penyakit dari bahagian tertentu kepada bahagian yang lain.
Kita juga sering lihat perubahan beberapa penyakit seperti orang yang menderita asma setelah mengkonsumi herba mengalami gatal-gatal di kulit.
c)
Terasa sakit di bahagian pinggang dan telapak kaki.
Sistem saraf yang mempengaruhi keadaan ini dimana rasa sakit akan terasa seolah-olah berpindah turun ke bawah terutama di sekitar pinggang dan langsung ke telapak kaki. Telapak kaki dihubungkan ke wilayah refleksi bagi perawatan seluruh tubuh.
d)
Mengulangi sejarah kesakitan. Pengulangan simtom yang tidak disedari telah keluar di suatu masa dahulu.
DOSIS YANG MENCUKUPI

Penggunaan herba yang tepat haruslah disesuaikan dengan berat badan pesakit. Dalam hal ini perbandingannya adalah 10kg : 1 gm, ertinya setiap berat badan 10kg memerlukan 1 gram herba ubatan yang harus dikonsumi

 

Penyakit Kencing Manis

Penyakit ini merupakan satu penyakit yang perlu dikawal dengan sebaik-baiknya jika tidak ia akan menjadi silent killer.Selain daripada ubatan herba seperti plantisol,teh herba ,habatul saudak,Vitex,teh tropika dan lain-lain lagi herba yang boleh disinergikan,penyakit KM ini sangat tergantung kepada dua faktor iaitu:-
1. pemakanan
2. kerehatan.

Elakan daripada pengambilan nasi putih,gula putih,roti dan makanan yang menggunakan santan seperti nasi lemak dll.Pengambilan herba akan menjadi tidak berkesan jika masih terus dengan pengambilan tersebut apatah lagi jika kita sentiasa mengambil teh tarik yang dimasukan sakarin(pemanis buatan) yang tinggi.Orang yang ada KM memerlukan waktu berehat terutama pada waktu malam dan keadaan ini akan lebih parah jika pesakit juga masih makan pada waktu malam.

Sumber tenaga yang baik untuk pesakit kencing manis ialah daripada buah kurma dan madu lebah dan penggunaan santan digantikan dengan VCO ataupun minyak zaitun.Orang yang belum ada penyakit KM juga dinasihatkan agar menyediakan menu menggunakan makanan sihat seperti minyak vco menggantikan santan dalam penyediaan nasi lemak.

Kapsul mengkudu juga boleh digunakan dan pesakit KM jangan mengambil sama sekali minuman berkarbonat.Herba terus diamalkan istiqamah disamping pantangnya yang perlu dipatuhi.

Posted by JawiHerbShop at 7:59 AM

 

Kod SMS penyakit dan sinergi herba

Berikut disenaraikan kod sms bagi pertanyaan sinergi herba untuk penyakit-penyakit yang dihadapi.
Cth sms: RADIX INFO SH004 – dan hantar ke 33886 (pertanyaan ini adalah untuk penyakit buasir)

KOD & MASALAH

SH001 – TEKANAN JIWA
SH002 – HILANG INGATAN
SH003 – KENCING MANIS
SH004 – BUASIR
SH005 – AFRODISIAC
SH006 – MIMPI BURUK
SH007 – TULANG BELAKANG BENGKOK
SH008 – SAKIT JANTUNG
SH009 – SAKIT JIWA
SH010 – KANSER PAYU DARA
SH011 – RADANG PARU-PARU
SH012 – SAKIT HATI
SH013 – BATUK
SH014 – KERACUNAN
SH015 – SENGGUGUT
SH016 – BIBIR HITAM
SH017 – DEMAM DENGGI
SH018 – BATUK KOKOL
SH019 – EKZEMA
SH020 – RHEUMATOID ARTHRITIS
SH021 – SET CERDAS MINDA
SH022 – RESDUNG
SH023 – DARAH TINGGI
SH024 – DARAH RENDAH
SH025 – DARAH TINGGI DAN KENCING MANIS
SH026 – OSTEOPOROSIS
SH027 – SAKIT GIGI DAN GUSI
SH028 – KANSER
SH029 – SET WANITA HAMIL
SH030 – SET BERSALIN
SH031 – SET KESUBURAN WANITA
SH032 – SET KESUBURAN LELAKI
SH033 – BATU KARANG
SH034 – SET KESIHATAN MATA
SH035 – LUMPUH
SH036 – HEPATITIS
SH037 – SET LANGSING BADAN
SH038 – SET ASMA / LELAH
SH039 – SET WARGA EMAS
SH040 – SET KANAK-KANAK KENCING MALAM
SH041 – DEMAM PANAS
SH042 – TIROID
SH043 – KEPUTIHAN
SH044 – ISOMNIA / SUSAH TIDUR
SH045 – MIGRAIN
SH046 – GASTRIK
SH047 – PATAH DAN TERSELIUH
SH048 -SET KESUBURAN RAMBUT
SH049 – KULIT
SH050 – SAKIT SENDI TANGAN
SH051 – GATAL BADAN
SH052 – KAYAP
SH053 – KELOPAK GARAM
SH054 – BADAN KURUS
SH055 – FIBROID
SH056 – PARKINSON
SH057 – CHIKUNGUNYA
SH058 – KEKURANGAN KALSIUM
SH059 – ANTI PERADANGAN
SH060 – PENYAKIT SLE
SH061 – OSTEOARTHRITIS
SH062 – DEMAM BERDARAH

Advertisements

One Response

  1. perubatan alternatif kadang2 lebih baik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: